Web Analytics Made Easy - Statcounter

ورود زنان به ورزشگاه آزادی در جریان دیدار پرسپولیس و السد دریچه جدیدی از فرهنگ هواداری در فوتبال را به روی اهالی این رشته محبوب باز کرده است. عکس هایی که از حضور زنان در آزادی مخابره شده طی روزهای گذشته بارها و بارها در فضای مجازی بازنشر داده شده و حالا همه امیدوارند این روال ادامه داشته باشد و حالا که شرایط تا حدی مهیا شده در بازی های داخلی نیز شاهد حضور جنس مونث در ورزشگاه ها باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بین عکس هایی که طی روزهای گذشته از حضور زنان در شبکه های اجتماعی و سایت های خبری منتشر شد، عکس های دختران محمود خوردبین که تصویر پدر را در دست داشتند، بیشتر به چشم آمد و بازتاب های فراوانی هم داشت. اتفاقی جالب که واکنش های مختلفی را به خود دید.

مشکلی برای ورود به ورزشگاه نبود

در چنین شرایطی صحبت های ساقی خوردبین، یکی از دختران این اسطوره پرسپولیس از تجربه حضور در ورزشگاه آزادی می تواند شنیدنی باشد. او درباره ورود به ورزشگاه گفت: «طبق برنامه قبلی ما ساعت 11:30 به هتل المپیک رفتیم تا از آنجا با اتوبوس به پیست دوچرخه سواری برویم و سپس وارد ورزشگاه آزادی شویم. آنجا با نشان دادن کارت های ملی مان و چک کردن اطلاعات شخصی وارد شدیم و اگرچه معطلی داشتیم اما واقعا اذیت نشدیم و بعد از دقایقی ایستادن پشت در ورزشگاه توانستیم روی سکوی مخصوص زنان مستقر شویم.»

آرزو داشتم آن زمان که پدرم روی نیمکت بود به ورزشگاه بروم

فرزند محمود خوردبین حس خودش از حضور در ورزشگاه را اینطور بیان کرد: «خیلی خوشحالم که بعد از سال ها انتظار توانستم به ورزشگاه آزادی بروم. من همیشه در دورانی که پدرم سلامت بود و روی نیمکت پرسپولیس حضور داشت، آرزو داشتم به ورزشگاه بروم و او را کنار تیم محبوبش ببینم اما شرایط مهیا نشد. این آرزو همیشه برایم وجود داشت و هیچ وقت هم به آن نرسیدم. با این حال خوشحالم که توانستم وارد استادیوم شوم و یکی از قشنگ ترین و بهترین لحظات زندگی ام رقم خورد.»

ما گزینشی بودیم اما گزینه های بدی نبودیم

طی روزهای گذشته برخی از زنان فوتبالی اعتقاد داشتند که حضور گزینشی در ورزشگاه درست نیست و همین تعداد هم نباید در اعتراض به ماجرا به آزادی می رفتند. دختر محمود خوردبین اما چنین نظری ندارد: «آرزوی قلبی ام این است که همه دختران سرزمینم بتوانند حس حضور در ورزشگاه آزادی را برای یکبار هم تجربه کنند، اما این نظریه را قبول ندارم که نباید هیچ کس به استادیوم می رفت. متاسفانه روی ما اسم گزینشی گذاشته اند و قضاوت بدی نسبت به ما می کنند. حتی اگر گزینشی هم باشیم، فکر می کنم گزینه های بدی نبودیم. به هر حال پدر من 50 سال برای پرسپولیس زحمت کشیده و همه سلامتی و وجودش را برای این تیم گذاشته؛ آیا حق دخترانش این نبوده که استادیوم بروند و تیم را تشویق کنند؟»

فکر نمی کنم هیچ زنی در آزادی اذیت شده باشد

فرزند محمود خوردبین در بخش دیگری از حرف هایش گفت: «من واقعا از هماهنگی ای که بابت حضور زنان در ورزشگاه آزادی وجود داشت، لذت بردم. همه چیز خوب بود و با این که گفته می شد برخی زنان اذیت شدند و یا اینکه آب دهان روی آنها پرتاب شده اما من چنین صحنه هایی را ندیدم و فکر هم نمی کنم این اتفاق رخ داده باشد.»

چون عکس پدرم دستم بود، توجهات زیاد شد

از او پرسیدیم چرا عکس حضور شما در ورزشگاه بیشتر از بقیه زنان در فضای مجازی منتشر شد که او پاسخ داد: «واقعا خودم هم نمی دانم اما فکر می کنم چون عکس پدرم را در دست داشتم این اتفاق افتاده باشد. هرچه بود، خوشحالم چون به آرزوی بزرگ زندگی ام رسیدم.»

طبیعی بود با شعارها آشنا نباشیم

دختر محمود خوردبین در ادامه به جو ورزشگاه و تشویق هایی که از سوی زنان انجام شد اشاره کرد: «طبیعی است که ما خیلی با جو ورزشگاه و شعارهایی که داده می شود آشنا نباشیم. با این حال خیلی زود خودمان را با شرایط وفق دادیم. ما تا جایی که توانستیم تشویق کردیم. البته با شعارها خیلی آشنا نبودیم اما واقعا روی سکو خیلی پرسپولیس را تشویق کردیم.»

وی افزود: «امیدوارم در آینده نیز حضور زنان در ورزشگاه ها ادامه داشته باشد. زنان ایران زمین حق شان است که این شرایط خوب را تجربه کنند و از ته دل آرزو می کنم که همه زنان و دختران بتواند به ورزشگاه بروند و مثل من به آرزوی شان برسند.»

پدرم 50 سال جانش را برای پرسپولیس گذاشت

فرزند اسطوره باشگاه پرسپولیس با این جملات صحبت های خود را به پایان برد: «پدر من 50 سال همه سلامتی و جانش را برای پرسپولیس گذاشت. او همه کار کرد و بازهم می گویم که کاش زمانی به ورزشگاه می رفتم که او روی نیمکت تیم بود. الان که حال و روز او زیاد تعریفی ندارد فقط حسرت این اتفاق برایم مانده است. به همین خاطر است که از انتقادهایی که می شود تعجب می کنم و ناراحت می شوم.»

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: پرسپولیس فوتبال فضای مجازی بازی شبکه های اجتماعی پدر المپیک اتوبوس دوچرخه سواری چک سلامت ایران باشگاه پرسپولیس پرسپولیس حضور زنان در ورزشگاه پرسپولیس و کاشیما دختر خوردبین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۸۷۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای تحسین برانگیز فدراسیون تاج!

به گزارش "ورزش سه"، حکم کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال که سه‌شنبه‌ شب رسانه‌ای شد، نه‌تنها فضای فوتبال که جامعه ورزشی و هواداری را هم تحت‌تأثیر قرار داد؛ حکمی که برخلاف روال حاکم بر فوتبال و برخلاف ذهنیتی که حداقل در یک هفته اخیر ساخته شده بود، صادر شد.
داستان از بازی پرسپولیس و سپاهان آغاز شد؛ بازی حساس هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر که قرار بود‌ نتیجه‌اش در معرفی قهرمان لیگ نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد. بازی با تساوی بدون گل به پایان رسید اما اتفاق جنجالی نه در زمین فوتبال که روی سکوها افتاد. دقایقی بعد از بازی، فضای مجازی چهره مرد موسپید‌کرده‌ای را به نمایش گذاشت که دور از همه آموزه‌های اخلاقی به تماشاگران زن توهین می‌کرد. البته این تمام ماجرا نبود چراکه ویدئو‌هایی هم از تنش‌های رخ‌داده روی سکوها بین هواداران مرد و زن منتشر شد و خیلی زود سروصداهای زیادی به راه انداخت. این ویدئوها نه رنگ‌ها که کل جامعه را متاثر و سؤال کلیدی را مطرح کرد؛ آیا قرار است این نوع رفتارها در ورزشگاه‌های فوتبال تکرار و توهین‌ها عادی شود؟ اما نگرانی اصلی چیز دیگری بود؛ اینکه با اتفاقات رخ‌داده در جریان بازی پرسپولیس و سپاهان، دوباره تماشاگران زن فوتبال با مشکل حضور در استادیوم‌ها روبه‌رو می‌شوند؟ طبق معمول سناریوهایی نوشته شد؛ بعضی مدعی شدند این اتفاق طبق خواسته گروهی که مخالف حضور زنان در استادیوم‌ها هستند، برنامه‌ریزی و اجرا شده و نتیجه‌اش به‌طور حتم حذف دوباره زنان است. بعضی از مخالفان دوباره میدان را خالی دیدند، جولان دادند و فریاد زدند که حق با ما بود و استادیوم جای زن نیست.

اما در بین تنش‌ها و شائبه‌هایی که ایجاد شد، کمیته انضباطی رأیی داد که دور از تصور بود. طبق این رأی، فصل آینده بازی‌های رفت‌ و برگشت 2تیم پرسپولیس و سپاهان در تهران و اصفهان بدون تماشاگران مرد و با حضور زنان برگزار می‌شود. این حکم را می‌شود بهترین حکم این کمیته در دهه‌های اخیر دانست؛ حکمی که با تحسین همگانی روبه‌رو شده است. در حافظه تاریخی نسلی که امروز با فوتبال درگیر است، تقریبا بیشتر حکم‌ها در حد جریمه و محرومیت بوده و با اعتراض همراه. اما این حکم هرچند گروهی از مردان را از حضور در 2بازی تماشایی محروم کرده اما فعلا معترضی ندارد؛ چرا‌که عادلانه به‌نظر می‌رسد و شاید از نظر خود مردان هم این رأی بهترین راه برای دلجویی از زنانی باشد که مورد توهین قرار گرفته‌اند.
این حکم زنان را به 2خواسته‌ای هم که در این چند سال داشته‌‌اند، می‌رساند. هر بار که موانعی برای حضور زنان در استادیوم ساخته شد، آنها پیشنهاد دادند که یکی دو بازی بدون مردان و فقط با تماشاگران زن برگزار شود. در آن روزهایی که واژه زن و استادیوم تابو بود، فکر کردن به این ایده و اجرایی‌کردن آن و حتی تصور تماشای یک استادیوم زنانه، اتفاقی ناشدنی بود. اما تجربه یک فصل برگزاری مسابقات با حضور تماشاگران زن، هرچند دست‌وپا شکسته، فدراسیون و دیگر مسئولان را مجاب کرده است که می‌شود بعضی از بازی‌ها را بدون مردان و فقط در حضور زنان برگزار کرد؛ همان کاری که در فوتبال همسایگانی نظیر ترکیه بارها تکرار شده است. شاید زنان الگوی بهتری از تماشاگران فوتبال را ارائه دهند.
در همه سال‌های گذشته فوتبال به‌عنوان ورزش مردانه معرفی شده که فقط مردان حق تماشای آن و حق اظهارنظر درباره آن را دارند. حتی در فصلی هم که باز سپاهان و پرسپولیس به‌خاطر بی‌اخلاقی روی سکوها، خارج از تهران و اصفهان و بدون تماشاگر بازی کردند، کسی به این فکر نبود که تماشاگران زن می‌توانند سکوها را پر کنند، چرا‌که زنان را دور از فوتبال می‌دیدند حتی با اینکه سال‌ها بود که زنان تیم ملی فوتبال داشتند. اما این حکم و البته استقبال پرشور زنان از بازی‌های لیگ نشان می‌دهد که این تفکر کم‌کم رنگ می‌بازد.
حکمی که صادر شده، غیر از زنان، برنده دیگری هم دارد؛ فدراسیون فوتبال. فدراسیون در این چند سال‌ و به‌خصوص در چند روز اخیر به ضدزن بودن متهم شده و اتفاق بازی سپاهان و پرسپولیس این شائبه را که مسئولان فوتبال با آغوش باز از حذف زنان استقبال می‌کند، تقویت کرد اما حکم کمیته انضباطی فدراسیون را تبرئه کرد و نگاه را به این نهاد تغییر داد.
از حالا می‌شود پیش‌بینی کرد و منتظر اتفاق ویژه‌ای در 2بازی فصل آینده بود. شاید در این 2بازی استادیوم آزادی 100هزار نفری نشود و نقش‌جهان روز خلوت‌تری را پشت‌سر بگذارد اما هم زنان تجربه جدیدی خواهند داشت و هم فوتبال ایران. از حالا زنان برای این 2بازی روزشماری می‌کنند.
منبع: همشهری

دیگر خبرها

  • بنرهای جنجالی در قم؛ ورزشگاه آقایان، جای زنان نیست! + عکس
  • روزشماری زنان پرسپولیسی و زنان سپاهانی!
  • تابوشکنی زنان در اصفهان؟
  • رای تحسین برانگیز فدراسیون تاج!
  • هوادار - پرسپولیس در ورزشگاه پاس قوامین؛ قطعی شد
  • عکس‌| محل بازی هوادار - پرسپولیس مشخص شد
  • پرسپولیس مثل استقلال شاکی شد
  • اعلام رای انضباطی دیدار پرسپولیس و سپاهان/ بازی رفت و برگشت فقط با حضور زنان!
  • عاشق‌ترین دختر پرسپولیسی در روز ممنوع‌الورودی به ورزشگاه! | تصویر
  • حاشیه‌های دیدار استقلال - ذوب‌آهن؛ فریاد‌های نکونام در آزادی